MVO en duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij zijn trots op onze toewijding aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit komt elke dag tot uiting op verschillende manieren:

We werken alleen samen met fabrikanten die hoge kwaliteit producten kunnen leveren en kunnen helpen om producten zo duurzaam mogelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals FSC-karton, gerecyclede PET flessen of biologisch katoen. We zorgen ervoor dat er geen chemicaliën in de producten zitten die schadelijk zijn voor mens en natuur. Hiernaast bieden we de mogelijkheid producten CO2 neutraal te verschepen.

 

Eerlijke fabrikanten

Berichten over slechte arbeidsomstandigheden in Azië zijn alom bekend. Vanzelfsprekend worden al onze producten geproduceerd door eerlijke fabrikanten, waarbij we voorafgaand aan het aangaan van handelsrelaties onderzoek doen naar zaken als goede arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen. Alle fabrikanten waarmee we samenwerken respecteren onze code of conduct. Op deze manier zorgen we ervoor dat jullie private label producten op een eerlijke en verantwoorde manier worden geproduceerd.

 

Compliance en transparantie

Wij vinden het belangrijk dat de private label producten die wij op de markt brengen veilig zijn in de breedste zin van het woord. Daarom nemen wij deze veiligheid als beginpunt bij het inkoopproces.  We zorgen ervoor dat de gewenste private label producten voldoen aan de Europese wet- en regelgeving en dat deze eisen helder zijn voor de fabrikant. Waar nodig brengen wij de fabrikant helemaal op de hoogte van de actuele regels. De technische documentatie waarin dit aantoonbaar wordt delen wij met onze klanten.

Het is belangrijk samen te werken met een professionele organisatie die deze problemen begrijpt en kan ondervangen, en hiervoor is Eurasiapartner de juiste keuze.

 

Milieuvriendelijke private labels

Onze visie is dat er een verandering plaatsvindt waarbij van alle producten uitsluitend nog de meest duurzame versies op de markt zullen zijn en wij geloven erin dat dit nodig en mogelijk is. De vraag naar duurzame producten neemt, zeker in de Westerse landen, toe. Er komt steeds meer wet- en regelgeving omtrent duurzaamheid van materialen en productie. Gerecyclede en natuurlijke materialen zullen hierbij centraal staan. Net als transparantie van de gehele supply chain.

In onze ogen biedt dit unieke kansen voor het starten van een nieuw duurzaam merk. Veel bestaande merken zullen een lange transitiefase moeten doorlopen waarbij de producten langzaam duurzamer worden en hun imago moet hierbij ook veranderen. Een nieuw fris merk kan meteen enorme stappen zetten en nu al klanten aan zich binden die hier veel waarde aan hechten.

Wij helpen jullie dan ook graag om een duurzaam private label te starten.